Sayfalar

Dikkat!! Basına kozmetik ve sporcu gıdaları yasağı olarak yansıyan gümrük genelgesi; kozmetik ve besin takviyelerinin yurtiçine girişini tamamen yasaklarken, muafiyet kapsamındaki ayakkabı, giyim, elektronik ve diğer ürünlerin yurda girişini 2 ayda 1 kez yılda ise 5 kez olmak üzere sınırlandırmıştır.

15 Mayıs 2011 Pazar

Çıkan Gümrük Genelgesinin Asıl Amacı Nedir

Ozan;Şimdi arkadaşlar birincisi olaya sadece kozmetik ve sporcu ürünleri olarak bakıyorsunuz bu yanlış ve bu genelge tamamen illegaldir sebebi şunlar:
En başta genelge ile kozmetik ve sporcu ürünleri yasaklanmıştır yani yasaklı maddeler statüsüne girmiştir. Madem böyle bir durum var kanuna göre yurtiçinde satışlarıda ya yasaklanmalı ya da özel izinle yapılmalıdır yani KOZMETİK FİRMALARI,  bu kozmetik ürünler yasaklı maddeyse genelgenin devamı olarak yasaklı ürünler ithal edip satamamalıdır. Kanun özetle şöyle diyor devlet yasaklı maddeyi belirler ve diğer ürünleri sadece vergilendirebilir ve yasaklı madde belirlenen yani yurtiçine girişi yasak olan ürünler yurtiçinde özel izinle satılır ya da kesinlikle satılamaz ki o özel izinleride alması ve o şekilde kanuna uygun satış yapması KOZMETİK FİRMALARI için İMKANSIZ

İkincisi bu genelge başta söylediğim gibi sadece kozmetik ve sporcu ürünü yasağı değildir. Bunu hayatınızın her alanına yayın. Kısa örnekle bir akademisyen ya da öğrenci yurtdışından kendine özel senede sadece 5 kaynak kitap getirtebilecek daha fazlası yasak, herhangi iş sektörüne bunu yayabilirsiniz. Bir akademisyen kaynak kitap sahibi olmazsa ve internet sansürlenirse bizler bu adamlar ne isterse onu okuruz ayrıca bu sistemle 1960 stokçu dönemine geri döneriz. İthalatçı kaç lira derse o fiyattan almak zorundayız bir kitabı ya da herhangi ürünü yani bu yasa ile zam kapıdadır. Sebebi firmaların istediği gibi at koşturabilecek olmalarıdır. Kar marjlarını %200 tutmasalar bizler zaten yurtdışından alışveriş yapmayız.  Ayrıca farkında mısınız bilmiyorum ancak bu genelgeyle korunmaya çalışılan firmalar tamamen yabancı menşeli, yerli ÜRETİCİyle alakası olmayan ürünler satan firmalardır. Gerekçe gösterilen yurtiçi firmaları korumak kısmı tamamen yabancı sermaye kıyağıdır yani yerli üreticiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Kısaca BU GENELGE İLLEGALDİR ve TÜRKİYE CEZAEVİNE HOŞGELDİNİZ. 

By Bir Erkeğin Dengesiz Ruh Halleri with 3Yorum

3 yorum:

akademik çevrelerde hala bir tepki olmamasının nedeni acaba henüz tam olarak uygulamaya konulamamasından kaynaklanıyor olabilir mi? gerçekten bir akademisyen, asistan, lisans öğrencisi vs. yılda beş kitap getirtebilecekse ya bizim akademisyenler öyle pek ihtiyaç duymuyorlar yurtdışı kaynaklara ya da gazete okumuyorlar bu haberi görmediler. ben öğrenciyim, yurtdışından yabancı dilde kitap almak zorundayım çalışmalarımı devam ettirebilmek için, saatlerdir interneti karış karış ettim, forumları okudum, bu siteyi buldum bir sevinçle ama burada da bir kalabalık yok. kafam çok karıştı.

Haklı olabilirsiniz, ancak bu blogun henüz bir haftadır çalıştığını bilmenizi isterim ayrıca itiraz için 30 günümüz kaldı bu sebeple eğer ulaşabildiğiniz akademisyen ve öğrenci grupları varsa lütfen çekinmeden blogumuza ve facebook grubumuza yönlendirin. Teşekkürler

Ben bu 7450tl nin tam olarak nereye harcanacağı hakkında bir ayrıntı göremedim. Avukatlık ücreti midir? nedir?
saygılar.........

Yorum Gönder