Sayfalar

Dikkat!! Basına kozmetik ve sporcu gıdaları yasağı olarak yansıyan gümrük genelgesi; kozmetik ve besin takviyelerinin yurtiçine girişini tamamen yasaklarken, muafiyet kapsamındaki ayakkabı, giyim, elektronik ve diğer ürünlerin yurda girişini 2 ayda 1 kez yılda ise 5 kez olmak üzere sınırlandırmıştır.

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Avukat Umut Şeker'den Açıklama

Arkadaşlar bazı konuları ÖNEMLE netliğe-açığa kavuşturmak istiyorum bu konuda yazdıklarım lütfen dikkatli bir şekilde takip okunsun ve takip edilsin;

Dava Danıştay'da açılacak. Danıştay bazı konulara ilk derece mahkemesi olarak bakar. Danıştay Kanunu'nun 24. maddesinin c fıkrası gereğince kurumlarca çıkarılacak düzenleyici işlemlere Danıştay'da dava açılacağını kabul edilmiştir.

Danıştay, dava dosyalarını normalde duruşmasız olarak takip eder. Yani normal prosedür tarafların dilekçelerle haklılıklarını ispatlamasıdır ancak duruşma talep edilirse ve uygun görülürse mahkeme tarafından duruşma yapılmasına karar verilebilir.

Davanın sonucunda mahkeme iki şeye karar verir;

1- Davayı kabul eder; Yani açılan davamızı haklı bulur ve genelgeyi ortadan kaldırır. Dava masrafları geri alınır onun dışında hiçbir şey ödenmez amacımıza ulaşmış oluruz.

2- Genelgenin iptali için açılan davayı reddeder. Bu durumda temyiz yoluna gidilir. Temyiz yolunda da RED kararı çıkarsa davalı kurumun vekilinin avukatlık ücreti doğar. Davayı kaybeden kim olursa vekalet ücretini ödemek zorunda kalır.

Burada iki çeşit vekalet ücreti çıkar;

Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde ilk derecede görülen davalar için; 
a) Duruşmasız ise 1.100,00 TL
b) Duruşmalı ise 2.200,00 TL

Yani karşı tarafın avukatı davanın duruşmalı olup olmamasına göre yukarıdaki vekalet ücretlerinden birine hak kazanacaktır. Bu vekalet ücreti VEKALET VERENLERDEN TAHSİL EDİLİR. Bu konunun önemli bilinmesini rica ediyorum. Beni şimdiye kadar sadece 1 kişi aradı ve bilgi aldı. Kendisine durumu anlattım. Bir davanın % 100 kazanılması gibi bir ihtimal ASLA BULUNMAMAKTADIR. Davaya bakan mahkeme dava açanları yani davacıları haksız bulabilir. Bu durumun da MUTLAKA AMA MUTLAKA göz önüne alınması gerekmektedir.

ÖNEMLE DUYURULUR...

Av. Umut ŞEKER

By Bir Erkeğin Dengesiz Ruh Halleri with Yorum yok

0 yorum:

Yorum Gönder