Sayfalar

Dikkat!! Basına kozmetik ve sporcu gıdaları yasağı olarak yansıyan gümrük genelgesi; kozmetik ve besin takviyelerinin yurtiçine girişini tamamen yasaklarken, muafiyet kapsamındaki ayakkabı, giyim, elektronik ve diğer ürünlerin yurda girişini 2 ayda 1 kez yılda ise 5 kez olmak üzere sınırlandırmıştır.

7 Haziran 2011 Salı

Umut Şeker Tavsiyesi ile davamızı tüketici hakları derneğine devrediyoruz

Avukat Umut Şeker' in konu hakkındaki son açıklmasıdır;


- Davanın açılması için 15 günlük bir süre var. Dava Tüketici Hakları Derneği nezdinde açılacak. Davanın açılması ile hukuki süreç başlayacak ve bu süreç 2-3 yıl sürecek. Yürütmenin durdurulması kararı istenilecek, verilmezse itiraz edilecek itiraz da kabul görmezse dava 2-3 yıl sürecek (tahmini) ve dava sonuna kadar kararın çıkması beklenilecek. Tüm süreci Danıştay'ın web sayfasından takip edebilirsiniz.
- Bu davayı açmak isteyen bir avukat tanıdığınız varsa kendisi ile görüşün. Müvekkil bulabilirseniz ve o da kabul ederse davayı açsın. Ben paranın aktarımını eksiksiz olarak kendisine yaparım talep ederse gereken hukuki yardımı da yaparım sorun değil.
- Tek bir dava açılması şart değil vekilinize başvurursunuz ve dava açılmasını isteyebilirsiniz. Onun masraflarını karşıladıktan sonra da dava açtırabilirsiniz. Bu gruptan bağımsız olarak bir davanız olmuş olur.
- Şu an bile bir vekil tanıdığı olan varsa durumu ona iletsin herhalde herkesin tanıdığı bir avukat vardır veya grubu okuyan bir meslektaşım var ise davayı devralmak isterse kendisine devredebilirim. Yardımcı da olurum. Para aktarımını da eksiksiz olarak yaparım.
- Bu aşamadan sonra dava açılana kadar kişilerden yeni avukata dair mesaj gelmesini bekleyeceğim. Kusura bakmayın ama tüm hayatım bir tane dava değil benim. Bilgi almak isteyen avukat tanıdığı varsa (hatta lütfen ama lütfen bu davayı alıp alamayacağını da iletsin) ona sorsun. Bunun dışındaki hiçbir iletiye cevap yazmayacağım. Dava açıldığında da buradan bilgisini paylaşacağım. Bir avukat buldum veya dernek ile konuştum onlar açacaklar davayı siz parayı oraya gönderin diye beni ararsanız hemen işlemi yaparım. Gruptaki dostlar yanlış anlamasın ama iyice sıkıldım bu işten. Bana soru soranlar bir avukat bulsalar veya bir herhangi bir dernek ile anlaşıp bana da çözümü aktarsalar ben de yardımcı olurum.
- Dava ile ilgili tüm bilgilendirmeleri yaptım. Son kere söylemek istiyorum lütfen bir avukat veya dernek tanıdığı varsa benimle irtibata geçilsin.

Teşekkür ederim, saygılarımla..

By Bir Erkeğin Dengesiz Ruh Halleri with 1 Yorum

1 yorum:

Umut Bey, bir avukat olarak bu işten bu kadar çabuk sıkılmış olmanız çok üzücü... Birini bulun da üstümden atayım bu işi şeklinde bir tavır sergilemişsiniz. Peki sizin hukuk diplomanız süs için midir acaba? Bu işle uğraşmak istememeniz normal, zira daha yüksek kazançlı davalara zamanınızı ayırmak istiyorsunuz. Yazık... Eğitimli insanlarımız sizin ortaya koyduğunuz mantalitede olduğu sürece zaten bu ülkede herşey böyle çarpık olmaya mahkum.

Yorum Gönder