Sayfalar

Dikkat!! Basına kozmetik ve sporcu gıdaları yasağı olarak yansıyan gümrük genelgesi; kozmetik ve besin takviyelerinin yurtiçine girişini tamamen yasaklarken, muafiyet kapsamındaki ayakkabı, giyim, elektronik ve diğer ürünlerin yurda girişini 2 ayda 1 kez yılda ise 5 kez olmak üzere sınırlandırmıştır.

17 Haziran 2011 Cuma

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya Gönderilen Dilekçe

Alperen


T.C. DEVLET BAKANI 
Sayın Hayati YAZICI Beyefendi’nin Dikkatine

Sayın bakanım ben Alperen ÖZEL size bu yazıyı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Gümrük Müşteşarlığının çıkarmış olduğu 2011/23 nolu genelgeyi çıkartan, onaylayan,imzalayan ve kabul eden memurlarınızdan duyduğum şikayetten dolayı yazıyorum.
Devlet memuru bulunduğu yerde devleti temsil eder fakat bu memurlarımızın benim devletimi temsil ettiğine inanamıyorum çünkü benim devletim bu değil.
Sayın bakanım genelgeye göre yurt dışından alış veriş kısıtlandı ve halkımız mağdur edildi. Her zaman olduğu gibi kurunun yanında yaşta yandı. Genelgenin kısıtlamalar bölümünde yer alan 3 madde aynen su şekildedir ;
3 - 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5996 sayılı Veteriner
Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının 65
nolu alt bendinde tanımlanan "takviye edici gıdalar" ile 06.12.2003 tarihli ve 25308 sayılı
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi 2003/42 nolu Sporcu
Gıdaları Tebliği'nin 4 üncü maddesinde tanımlanan "sporcu gıdaları"nın posta ve hızlı kargo
yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Bu maddeye görede hiçbir şekilde gıda maddesi posta yolu ile getirilemiyor gümrük müşteşarlığına sorduğumda aldığım cevap aynen şu oldu kozmetik ve sporcu besinlerinin insan sağlığını tehtit ettiği için böyle bir karar alındı. Simdi ben size soruyorum bu ürünler şu an ülkemizde satılmıyormu satılıyor reçete ilemi satılıyor hayır bir Ankara lı olarak İzmir caddesindeki amerikan pasajında en güvenilir internet sitelerindenwww.hepsiburada.com gibi bir sürü yerde envai çeşiti satılıyor ve istediğiniz kadarda alabiliyorsunuz. Sağlığa zararı varsa neden bu adamlar bunu satıyor. Sağlığa bir zararı yoksa ne diye yasaklandı? Neden yurt dışından alamıyorsunuz? Hatta bırakın bunları öğle bir genelge çıkarmışlarki dedesinin Almanya’dan torununa gönderdiği 1 paket çikolata bile geçemiyor YASAK diye yapılan sitemleri Ankara/Yenimahalle- Gümrük MD canlı olarak her gün görebilirsiniz.
Ben bu memurlardan şikayetçiyim ve bu genelgede art niyet aramaktayım. Böyle bir genelgeyi bir Türk memuru kendi ülkesi için çıkarmış olamaz. Ben benim ödediğim vergi ile beni yasaklayan bana engel çıkartan memur istemiyorum ve ben Türk oğlu Türk’üm bu tip memurlar yüzünden halk dilinde sizinde bildiğiniz gibi alaycı bir şekilde – İşte bu TÜRK memuru denmesinden bıktım. Bu kadar basit bir şekilde Türk halkına YASAK koyamazsınız?
Son olarak bu yasa yüzünden binlerce kişi toplanarak dava açtık. Size bir vatandaş olarak soruyorum Ne gerek var bun
ca eziyete bunca vakit kaybına tek bir memurun iş güzarlığı yüzünden danıştayda dosya açıldı sanki iş yükü çok azmış gibi birde böyle 5 dakikada düzeltilebilinecek bir konu için o kadar saat uğraşılsın.

By Bir Erkeğin Dengesiz Ruh Halleri with 1 Yorum

1 yorum:

Sayın Bakanım bana vermiş oldugunuz motosikletim arızalandı servisine gönderdim benden 1.500 milyar para istediler burdan rize fındıklı kaymakımına gittim bana yardımcı olmasını istedim bana yardımcı olmadı bana yardımcı olmanızı durumum olmadıgından servisdn motosikltimi alamadım bn bide yagmurdan dolayı motoruma tente yaptırdım hpsi arızayla brebar 1.500 milyar tuttugundan ödyemdim servisin numarısını verim bide siz konuşun 0544 204 96 82 ben erkan karameşe sakat deynekle gezen benim cep:0533 335 64 24

Yorum Gönder