Sayfalar

Dikkat!! Basına kozmetik ve sporcu gıdaları yasağı olarak yansıyan gümrük genelgesi; kozmetik ve besin takviyelerinin yurtiçine girişini tamamen yasaklarken, muafiyet kapsamındaki ayakkabı, giyim, elektronik ve diğer ürünlerin yurda girişini 2 ayda 1 kez yılda ise 5 kez olmak üzere sınırlandırmıştır.

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Av. Umut Şeker ile ilgili vekalet ve Av. ücreti

Serdar; Arkadaşlar avukat Umut Şeker abimle konuştum. Kendisi dava için hazırlık yapıyor. Genelgenin resmi gazeteden yayınlanmaması büyük çelişki. Genelgenin tamamı üzerine iptal davası açılacak. Hızlı hareket etmemiz lazım. Bu konuya çoklukla yazan arkadaşların benimle taurus_skywalker@hotmail.com adresinden irtibata geçmelerini istiyorum. Dava ücreti 200 TL'den önce yapmamız gereken bir şey daha var. Vekalet...


Seçilecek arkadaşlar elini taşın altına sokacak. Kişi başı bir 20 TL'lik masraf olacak. İstanbul'dan 10 (Toplu vekalette sayı 5 oluyormuş. Bu yüzden 5+5 şeklinde iki dosya halinde toplu vekalet verilecek. 10 kişi ve 200 TL.) Ankara'dan 10 kişi toplamda 20 kişi Umut abiye vekalet vereceğiz. Kendisinin tavsiyesi bu yönde. Vekalet verecek sayı kişisinin mümkün olduğunca yüksek olmasını söylüyor. Yalnız dosyada Vekalet dosyası ücreti 100 TL. İki şehir, dört dosya ve etti 400 TL. Daha hızlı hareket etme adına kişi sayısını dilerseniz düşürebiliriz de İstanbul'dan 5, Ankara'dan 5 kişi olabilir. İki dosya olur fiyat da düşer.


İki şehir için de öndere ihtiyacımız var. İstanbul için isterseniz olabilirim. Önderler, vekalet verecek kişilerle "kararlaştırılan gün kararlaştırılan yerde" buluşucak, notere gidilerek avukatımız adına toplu vekaleti vereceğiz. Sorun: aynı gün ve saatte herkes noterde olacak. Bunu yapabilecek arkadaşlarımız vekalet için öne çıksınlar lütfen. Sonra vakit kaybetmeyelim.


Şimdiye kadar konuştuklarımız şimdi diyeceğimin yanında hiçbir şey. Bende duyduğumda bu iş biraz zor olacak dedim kendi kendime. Tamamen bize bağlı bunu yapmamız. Bu işe kimler destek olacak ? http://www.ankarabarosu.org.tr/AsgariUcretTarifesi/Tavsiye/2011.pdf Şu linki inceleyelim. Danıştay'da açılacak dava için avukatın ücretine bakın. 5000 TL diyor. Bize toplamda tüm dava için vekalet için elini taşın altına sokacak arkadaşlar hariç şu anda "5250 TL" gerekiyor. Grubun 4'te 1'i herkes 10'ar TL hesaba ücret yollarsa bu iş olur. Bunun için bankadan hesap açılacak.

By Admin with Yorum yok

0 yorum:

Yorum Gönder